Posle remija u Jerevanu samo čudo vodi
Srbiju na šampionat u Austriji i Švajcarskoj
Da bi orlovi ipak odleteli na Alpe moraju da dobiju sve tri
utakmice do kraja (!?), a Poljska da kiksne protiv Belgije

na domaćem terenu. Portugalija blizu EP, čak i sa jednim remijem u tri meča

Tanka linija nade po kojoj je reprezentacija Srbije koračala posle kikseva u Kazahstanu i Belgiji definitivno je presečena bledim i očajnim izdanjem u Jerevanu. I bukvalno osvojen bod na gostovanju autsajderu, što polako postaje tradicija srpskog fudbala, skinuo je i poslednju masku, pokazavši pritom da nemamo kvalitet za smotru najboljih evropskih reprezentacija.

S obzirom da smo se nekako uvek više uzdali u digitrone nego u učinak na terenu, valja pre definitivne kapitulacije baciti još jedan pogled na izgled srpske nemoguće misije u finišu kvalifikacija. Našu reprezentaciju do kraja kvalifikascija očekuju još tri meča, a pored maksimalnog učinka potrebna su nam čuda koja mogu da se ravnaju samo sa sedam svetskih. Poljacima je posle pobede nad Kazahstanom ostalo samo da savladaju Belgiju na domaćem terenu i mogu turistički da dođu na Marakanu.

Drugi kandidat kojeg Srbija juri još samo na papiru je Portugalija. Ronaldo i društvo su pobedom nad Azerbejdžanom stigli do cifre od 20 osvojenih bodova. Da bi bili i teoretski neuhvatljivi za Klementeove izabranike potrebno im je sedam bodova iz tri preostala meča protiv Kazahstana u gostima i Jermenije i Finske na domaćem terenu. Alpi će, sasvim sigurno, ostati previsoki za orlove. Zbogom, Evropo!

DEJAN STANKOVIĆ

NISAM JA RONALDINjO

Teška srca moramo da priznamo, ali istina je da Dejana Stankovića nismo videli na terenu.

-Nisam ja Ronaldinjo, da sam rešavam utakmicu – reči su kapitena srpske reprezentacije. - Prihvatam svu odgovornost na sebe. Hteo sam ali nije išlo, iako je bilo i nekih dobrih stvari.

Sve bi možda bilo drugačije da smo na vreme postigli gol.

-Uvek je tako kada se igra sa slabijim ekipama. Ukoliko im date gol na vreme, onda je to sasvim druga priča. U tim situacijama protivnik obično pada i stvari se odvijaju u potpuno drugom smeru.

Utisak je da su nas Jermeni nadtrčali...

-Da, trčali su kao navijeni, bili su mnogo brži od nas. Ne znam zaista zašto je to tako.

PREDSEDNIK FSS ZVEZDAN TERZIĆ

BOLjE IGRAČE

MI NEMAMO

Nije mu bilo lako za vreme, a svakako ni posle utakmice – Zvezdan Terzić.

-Teško je svima posle ovog rezultata – iskren je predsednik FS Srbije. - Moram da priznam da je odlazak na Evropsko prvenstvo sada u domenu teorije. Došli smo u situaciju kao posle meča sa Finskom, ali teško je verovati da će sreća ponovo da nam se osmehne.

I predsednik je razočaran igrom reprezentacije, učinkom pojedinaca, ali ne krije da igrače ne treba napadati.

-Bolje igrače od ovih nemamo. Moramo sada kada je najteže stati iza njih ako neko mora da preuzme odgovornost onda ćemo to biti mi, a ne igrači. U prvom poluvremenu smo nekako i uspeli da se pokažemo, ali nastavak nam je doneo sumornu sliku i malo je nedostajalo da nam Jermenija da nekoliko golova.

Ovaj remi znači ne samo oproštaj reprezentacije od Evropskog prvenstva, već i kraj mandata Havijera Klementea.

-Moram da vas podsetim da je Klemente imao i dobrih trenutaka. Ne bih sada ništa prejudicirao, ostale su još tri utakmice, teorija postoji – zaključio je Zvezdan Terzić.

RASPORED

POLjSKA

17. 11. Belgija (d)

21. 11. Srbija (g)

FINSKA

17. 11. Azerbejdžan (d)

21. 11. Portugalija (g)

PORTUGALIJA

17. 10. Kazahstan (g)

17. 11. Jermenija (d)

21. 11. Finska (d)

SRBIJA

17. 10. Azerbejdžan (g)

17. 11. Kazahstan (d)

21. 11. Poljska (d)


*d – domaćin teren, g – gostovanje

Sportske vesti / Fudbal